← Terug naar Acties

DOE MEE! GEEN BTW OP BIO

Een boodschappentas met biologische voeding lijkt misschien een paar euro's duurder, maar eigenlijk klopt dat niet. Als ook de maatschappelijke kosten voor milieu en gezondheid meegeteld zouden worden in de prijs van ons eten zou de prijsverhouding tussen biologisch en regulier er heel anders uit zien. Schoon water, vruchtbare landbouwgronden, een levende natuur met veel variatie aan planten en insecten; de productie van biologische voeding levert veel op en bespaart de belastingbetaler aantoonbaar geld. Daarom is het krom dat er belasting zit op biologische producten.

Wij van Natuurwinkel en vele andere biologische speciaalzaken komen dan ook in actie om wat krom is recht te zetten. Vind jij ook dat we de echte prijs voor eten moeten betalen? Doe mee! Teken de petitie op: geenbtwopbio.nl

Ons doel: in 100 dagen naar 0%. Oftewel, we willen dat het kabinet in haar eerste 100 dagen een beter besluit neemt en dat biologische voeding vrijgesteld wordt van elk percentage btw.

0% btw op biologische voeding is een koopje voor de belastingbetaler. De productie van biologische voeding is namelijk een slimme investering in:

- Schoon drinkwater

- Leefbaar klimaat

- Grote biodiversiteit

- Vruchtbare bodem

- Gezondheid van mens en dier


Daar hebben we de voordelen van bio voor mens, milieu en maatschappij verder uitgewerkt met feiten en verhalen.

Op 10, 11 en 12 november kun je btw-vrij boodschappen doen bij de biologische speciaalzaak. Dan brengen we de 6% btw op voedingsmiddelen niet in rekening!

Deze campagne is een initiatief door en voor de biologische speciaalzaak en tot stand gekomen met Odin, Natuurwinkel, Ekoplaza, Gimsel en diverse formulevrije biologische speciaalzaken. De campagne wordt ondersteund door Bionext.
Lees meer op geenbtwopbio.nl